Verkeersexamen basisscholen

verkeersexamen

Je zult ze vandaag weer geregeld voorbij hebben zien fietsen, te herkennen aan de fluoriserende hesjes. Zo’n 450 kinderen van diverse basisscholen legden vandaag hun verkeersexamen af. Basisschool De Ark had de eer om de kop af te bijten. Eerst werden de hesjes uitgedeeld waarna de wethouders Marlous Verbeek, Roland Boom en Maarten Hoelscher om de beurt het startschot gaven met een luide toeter. De rit duurt ongeveer 40 minuten, waarbij op de route ouders de kinderen in de gaten hielden.

verkeersexamen
verkeersexamen

Het praktisch Verkeersexamen is onderdeel van het totale verkeersonderwijs op de basisschool. Tijdens het theoretisch Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Maar verkeer is ook vooral praktijk. Verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen en daardoor veilig fietsen.

verkeersexamen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

open dag rebel

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter