Herdenking bij Moluks kerkgebouw Pniël

Vanochtend om zes uur vond er een herdenking plaats bij het Molukse kerkgebouw Pniël aan de Gemeenlandslaan. Het is namelijk precies 69 jaar geleden dat de Republiek der Zuid-Molukken werd geproclameerd op 25 april 1950 op Ambon. De datum dat ze hun nationale onafhankelijkheid gedenken.

De dienst begon zo vroeg, omdat het traditie is om met de zonsopkomst de vlag te hijsen. Voor zonsondergang moet de vlag weer neergehaald zijn. Na de plechtigheid was er de mogelijkheid om met elkaar samen te zijn in het stichtingsgebouw Gosepa, om samen te genieten van een ontbijtje.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

kouwer installatietechniek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter