Foodtruckfestival Huizen 23 & 24 maart

foodtruckfestival huizen

Huizen, de haven van ’t Gooi, wordt dit weekend een Bourgondisch dorp waar elke smaakpapil bruisend geprikkeld wordt! Ga op smakelijke ontdekkingsreis en check in bij de leukste mobiele keukens.

Ruim 20 enthousiaste Foodtruckers maken voor jou de meest heerlijke gerechten. Ook vegan, biologisch, glutenvrij en vegetarisch aanbod is er volop te vinden. Het foodtruckfestival maakt een culinaire toer om de wereld. Fijnproevers van ’t Gooi zijn uitgenodigd om in het weekend van 23 en 24 maart te komen naar het Festival Wheelies & Wannahaves in Huizen aan de IJsselmeerstraat op het evenemententerrein!

foodtruckfestival

We starten op de Molukken; KANU Food heeft Pisang Goreng, kippensoep en diverse rijstmaaltijden met vlees, groenten en kroepoek op het menu staan. We zijn in de buurt en gaan daarom op doorreis naar Vietnam. Daar staat de truck van PHOOD; healthy aanbod met een Asian twist. Zij nemen Vietnamese Raw Spring Rolls mee naar Huizen met een vulling van garnalen of zalm. Daarnaast kun je bij hun terecht voor Poke bowls, herbal Mocktails, healthy cakes zoals bananenbrood en een heerlijke Aziatische bouillon. Het Azië continent sluiten we af met Bangkok Streetfood. Zij serveren gemarineerde kipfilet met cashewnoten en groenten, reepjes biefstuk gesauteerd in cocos kerriesaus, gemengde groenten met tahoe en noten (veggie) en de bekende Padthai: dit is gebakken dikke rijstmie met kip of groenten.

Met een kleine slinger komen we aan in Amerika en daar zie je al snel de prachtige wagen staan van Rollend Genieten! Zij rollen naar Huizen in hun omgebouwde paardentrailer geheel in Amerikaanse stijl. Ze hebben American smoked burgers, spare ribs, American hotdogs, smoked ham en heerlijke pulled pork & chicken. Dit alles vanuit de rookoven die naast de trailer staat.

We zoeken het warmer op en maken een Mediteraanse stop in Spanje, Italië en Griekenland. Pita en Pasta haal je bij de truck van KITCHENZ. De Griekse Pita broodjes kun je laten vullen met gyros, tzatziki, uien, tomaat en komkommer. Maar daarnaast hebben ze kip Andaluz en een veggie variant met falafel en humus. De pasta’s worden geproduceerd in een ambachtelijk pasta fabriekje in Italië en alle sauzen zoals de Bolognaise, Carbonara en de vegetarische variant zijn huisgemaakt.

Over Italië gesproken; de mobiele IJsbrommer heeft diverse smaken Italiaans schepijs en door naar Spanje haal je daar natuurlijk de traditionele Churros bij Robi. Een heerlijke lekkernij voor jong en oud! In Italië de lekkerste koffies, bereid door een echte barista. Deze Streetbarista truck is dit weekend aanwezig op het evenemententerrein waar je ook terecht kan voor een heerlijk kopje thee.

In het land van onze zuiderburen wordt veel chocolade gemaakt. Daarom neemt Gerts Chocolade de lekkerste chocolade mee uit België naar Huizen. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat iedereen opslag verliefd wordt op de slagroomtruffels die Gert zelf maakt. De aardbeien overgoten met chocolade smaken als een echte Guilty Pleasure en zijn gemaakt met zijn pure passie voor chocolade!

Aangekomen in ons eigen land zijn daar uiteraard diverse typische Nederlandse gerechten te vinden. Om maar eens te beginnen bij de truck van Ray’s wagen. Verse biologische friet met hippe toppings neemt hij mee naar de haven van ’t Gooi. Niet te vergeten zijn de poffertjes van JOJO poffertjes!

Ambachtelijke poffertjes van graan en eieren uit de achterhoek serveren zij met appel/kaneel compote, gesmolten chocolade, karamel, verse aardbeien en slagroom. Het leuke is hier dat je zelf je poffertjes mag versieren.

Een ander typisch Nederlands product is de gepofte aardappel. Hete Pieper heeft deze gepofte snack met vullingen van vlees, vis, vega of vegan. De aardappel komt ter plekke uit de oven en de vullingen zijn home made en slow cooked! Ook voor de kleinere trek is er van alles te vinden tijdens dit Bourgondisch weekend. Bij Minnies ben je hiervoor aan het goede adres. Lekkere tosti’s of een panini gaan er natuurlijk altijd wel in.

Heb je zin in vis, dan moet je echt bij de Ambachtelijk Hobbyroker zijn! Hier wordt namelijk de vis vers gerookt op ambachtelijke wijze. Broodjes met paling, zalm of makreel zijn een sensatie voor de mond.

Hoe kan het ook anders; stroopwafels horen er ook bij. De truck van STROOPZ staat paraat voor ter plekke gebakken biologische spelt stroopwafels. En wat dacht je van een eigenzinnige topping van spek, zeezout, granola of home made ijs?

Er staan ook trucks met een vegetarisch assortiment, bij diverse mobiele keukens kun je hiervoor terecht. Maar bij de BikBike kun je inchecken voor het totale veggie assortiment. Soep shooters,falafel, crispy vega toast en broodmandjes met smeersels, het is er allemaal.

We hebben er al een aardige trip opzitten, maar 3 Foodtruck ondernemers zijn nog zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Deze werken namelijk met lokale producten en zijn duurzame ondernemers. De Mobile BBQ werkt met vergeten vlees zoals Tri-tips en Picanha. Hier kan de vlees liefhebber zijn hart ophalen, want er staan borden met Veul Vleesch en Heul Veul Vleesch op zijn menukaart.

Bij Meat at the Bar check je in voor een broodje kogelbiefstuk met truffelmayonaise en een heerlijke wrap met biefstuk teriyaki. Dit vlees komt van de Simentaler runderen. Een leuk weetje is dat Meat at the Bar vorig seizoen een 24 kitchen finalist was!

De culinaire reis is bijna rond als we bij de Foodtruckkoning neerstrijken. Saté met brood, een broodje ribeye of buikspek worden bereid op de houtskool bbq die achter de HY truck hangt. Midden in de Food Line-up staat de bar. U heeft toch zeker ook een drankje nodig om van te genieten bij al dit voortreffelijke voedsel. Bij de Bruisende bar haal soepele en mooie wijnen van een leverancier uit de Vechtstreek, biertjes van de tap (ook 0.0%) en diverse frisdranken en sapjes. Strijk neer op het terras, geniet van de muziek, eten en drinken!

We begrijpen dat je niet bij elk werelddeel of land kunt langsgaan op 1 dag, daarom kun je zowel op 23 en 24 maart tussen 12.00 en 20.00 uur terecht. Locatie: Evenemententerrein IJsselmeerstraat Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Archieffoto’s Larisa Landré

foodtruckfestival huizen


Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Foodtruckfestival Huizen 23 & 24 maart - OpHuizerhoogte.nl - Streetbarista
    29 maart 2019 op 10:53

    […] Source: Foodtruckfestival Huizen 23 & 24 maart – OpHuizerhoogte.nl […]

  • Laat een reactie achter