Morgen 30e Gooise Karavaan

gooise karavaan huizen

Op zaterdag 9 maart 2019  vertrekt er weer een stoet van 85 vrachtwagens vanaf Nieuwenoord in Baarn! Het is de 30ste jubileumeditie van deze truckersrun, waarin cliënten van Amerpoort met een ernstig meervoudige beperking en vrachtwagenchauffeurs samen een onvergetelijke rit door ’t Gooi maken.

De trucks rijden onder politie-escorte door ’t Gooi, mét een cliënt en begeleider van Amerpoort op de bijrijdersstoel. De vrachtwagens vertrekken ook dit jaar weer van locatie Nieuwenoord in Baarn. Het vertrek is om 10.45 uur en gaat door de regio naar Huizen, waar de karavaan rond lunchtijd aan zal komen. In Huizen wacht de traditionele pannenkoekenmaaltijd bij Coronel Kartracing, met meer dan 500 pannenkoeken die vanaf de vroege morgenuren worden gebakken. Coronel is al 13 jaar intensief bij de Gooise karavaan betrokken. 

Route een feest

De Gooise Karavaan wordt georganiseerd door Kiwanis Laren en Amerpoort. Deze truckersrun is met zijn 30 jaar de oudste van Nederland. Er zijn chauffeurs die al 25 keer deelnamen.

De route door Huizen is als volgt:

Rond 12:12 wordt de Karavaan verwacht bij de rotonde Huizerweg-Blaricummerstraat en rijdt dan over de Randweg-Gooilandweg-Gemeenlandslaan-‘t Merk-Bovenmaatweg-Delta- Zuiderzee – Bestevaer en komt rond 12:30 uur aan op de IJsselmeerstraat voor de lunch bij Coronel.

Om 14:00 uur vertrekt de stoet via de Bestevaer richting Baanbergenweg – Eemlandweg – Graaf Wichman – Gooilandweg – Randweg Midden – Blaricummerstraat  – Ceintuurbaan – Prins Bernhardplein – Naarderstraat – Crailoseweg en rond 14:16 verlaat de stoet Huizen naar de Amersfoortsestraatweg.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Sharon
    10 maart 2019 op 10:38

    Graag de petitie tekenen zodat we een statement kunnen maken met onze stem. Voor mensen die geen stem kunnen laten horen.

    https://www.petitie24.nl/petitie/2391/de-jaarlijkse-gooiese-karavaan-moet-blijven-

  • Laat een reactie achter