Botter in de takels

botter huizen ophuizerhoogte

De HZ92 hing vanmiddag even hoog boven de botterwerf. De botter werd afgelopen zaterdag via de helling op de werf getrokken, toen het mis ging. De kar liep uit de rails en zowel kar als botter konden geen kant meer op. Met een telekraan moest het circa 20 ton zware schip die middag van de helling worden getakeld.

botter huizen

“De Westland” zoals de botter ook wel heet, hield er wat schade aan de kiel aan over, maar dat kan gerepareerd worden. De tweede hellingkar is inmiddels aangepast zodat de botter weer de scheepshelling op kon voor het geplande onderhoud.

botter huizen

Wil je meer over de verschillende Huizer Botters weten ? Kijk hier eens naar de visserijhistorie van ons varend erfgoed.

foto’s Henk Heijnen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niks.

siersma

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter