Vorst over de boerekooël

boerenkool huizen ophuizerhoogte

HUIZEN – Aan de Koningin Julianastraat staan nog mooi een paar flinke struiken boerenkool in de boerentuin. Een mooi wit laagje rijp erover. Want het vroor goed vannacht in Huizen en dat blijft het de komende week doen. Mooi winters weer !

De vorst erover

Het klopt dat boerenkool lekkerder wordt na een goede nachtvorst. Het is een proces waarin gewassen zoeter gaan smaken bij temperaturen onder het vriespunt. Aardappels schijnen hetzelfde te doen, maar die kunnen gaan verkleuren door de lage temperaturen. Boerenkool heeft dat probleem niet. Wanneer het gaat vriezen, wordt zetmeel in gewassen omgezet in suiker. Een plant doet dit om het bevriezingspunt te verlagen. Hierdoor kunnen gewassen een klein beetje beter tegen vorst, maar hierdoor verandert ook de smaak.

boerekooël

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter