Kerststal van zand zonder stal

De afgelopen dagen heeft zandkunstenaar Remy Hoggard hard gewerkt aan haar nativity kerststal: een kerststal die draait om de geboorte van Jezus waarin de focus ligt op de figuren van Maria, Jozef en Jezus. Er zit dus geen stal omheen. Het zandsculptuur staat in de Pop-up Herberg aan de Kerkstraat en is daar nog te bezichtigen tot en met 12 januari, waarna de herberg sluit.

Zandbeeldenroute

De naam van het sculptuur is ‘Onderweg met onzekerheid’ om de moeizame situatie waarin Maria en Jozef verkeerden te beschrijven. Het beeld is het derde beeld in de Historisch Huizen Zandbeelden Route.  Het is met lijm verstevigd, zodat het na de sluiting van de herberg door Huizen kan reizen. Waar je de kerststal na 12 januari kunt bewonderen is nog een verrassing. Hoe het beeld gemaakt wordt, van het mengen van het zand, het storten tot het vormgeven, kun je bekijken in onderstaande gallery.

De andere beelden – van het Huizer Melkmeisje – zijn te bewonderen bij Boekhandel Flevo en Bakker Bart.

Bij Bakker Bart

Bij Boekhandel Flevo

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter