Sterrenregen op komst

De jaarlijkse vallende sterrenregen is weer op komst. Als fotografen zijn we net verwend met de prachtige maansverduistering, maar nu staat het volgende verschijnsel  er weer aan te komen. De  jaarlijks terugkerende meteoroïdenzwerm, Perseïden genoemd, zorgt ervoor dat we op het hoogtepunt met het blote oog tot wel zo’n zestig vallende sterren per uur kunnen zien. In het weekend van 12 en 13 augustus is dit het beste zichtbaar. Maar ook de aankomende nachten is het al goed zichtbaar.  Als je kijkt naar het noordoosten zal je er het meeste zien.

Fotograferen?

Uiteraard gaan wij een mooie plek zoeken en proberen de sterrenhemel vast te leggen. Heb je ook zin om op zaterdagnacht 11 augustus vallende sterren te fotograferen ? Sluit rustig bij ons aan. We laten die dag op onze facebookpagina weten of de weersomstandigheden goed genoeg zijn en waar we gaan staan.

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter