Taeje Bôkkesrace 2018

De start met in het midden de BU65 en de BU32

Het was een prachtige dag voor de vijftiende Taeje Bôkkesrace. Een lekker zonnetje, goede wind en een aangename temperatuur zorgden voor een perfecte middag op het water. Tweeëntwintig teams streden tegen elkaar om een mooie wisseltroffee. OpHuizerhoogte was erbij!

De HZ1 en de HZ45

Spannende race

Omdat de boten niet allemaal tegelijk beginnen, maar de race op tijd wordt gemeten, weet je eigenlijk niet zeker of de botter die als eerste over de finish is gekomen, ook daadwerkelijk de winnaar is. Maar uiteindelijk kon niemand er omheen dat de BU65 de absolute winnaar was: voor de finish wisten ze zelfs een paar achterblijvers in te halen, die nog aan hun derde ronde moesten beginnen.

Winnaar BU65 van Topcapital

Winnaars

De BU65, met daarop een team van Topcapital onder leiding van schipper Christiaan Bos bleef net de BU32 van Van Berkel Aannemers met schipper Henk van Dorst voor. Als derde kwam de HZ1 van Vreeswijk & Koebrugge en Riemer met schipper Arnold Schipper als eerste Huizer botter over de finish. Een speciale vermelding voor de HZ45 van Boersema met schipper Pieter van Gestel, ook wel bekend als de vrouwenboot (te herkennen aan de roze shirts), die niet lang daarna als vierde de finish passeerden. Met een tijd van zo’n twee uur voor drie rondes over het Gooimeer was deze Taeje Bôkkesrace een hele snelle!

‘Vrouwenboot’ HZ45

Voorbij de tweede boei

Het is hard werken op de botters

Zoals gebruikelijk zorgt de Huizer Reddingsbrigade voor de veiligheid op het water

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter