Open dag bij Egelbescherming

Zaterdag 15 september is het open dag bij Egelbescherming en Eekhoornopvang Nederland! Van 11.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden welkom aan de Landweg 3. De ingang zit aan het voormalige schoolplein. De open dag biedt een uniek kijkje achter de schermen bij de egelopvang. Er is een filmpje over het werk en je kunt volwassen egels bekijken. Volwassen eekhoorns zijn helaas te stressgevoelig voor bezoek. Entreebewijzen zijn € 1,75 per persoon (kinderen tot 2 jaar gratis).

Meet & Greet

Om kennis te maken met jonge egels en jonge eekhoorns zijn er speciale Greet en Meet sessies. Hiervoor moet je apart kaarten bestellen. Entree €3,50 per persoon (kinderen tot 2 jaar gratis). Verder is er nog een infomarkt, leuke workshops voor jong en oud, een grote boekenmarkt, een grote rommelmarkt en natuurlijk ontbreekt de catering niet.

Opvang

In de opvang verblijven op het moment zo’n 100 dieren, zowel volwassen als jong. Het is ongekend druk voor de tijd van het jaar, en met de droogte deze zomer valt te verwachten dat het een zware winter voor de egels een eekhoorns wordt. De Egelbescherming kan daarom elke bijdrage goed gebruiken! Bijdragen aan de open dag worden door Stichting Dierenlot verdubbeld. Dieren die bij de opvang worden gebracht worden waar mogelijk opgelapt, van voedsel en medicijnen voorzien en op termijn weer uitgezet. Elke dag worden alle dieren gewogen en het behandelplan wordt regelmatig getoetst. Zonder vrijwilligers en gulle giften (ook in natura, zoals bijvoorbeeld stapels oude kranten) zou dit werk niet mogelijk zijn.

Toegang

De ingang zit aan het voormalige schoolplein, aan de linkerkant van het gebouw. Niet de gehele locatie is tijdens de open dag opengesteld: de ziekenboeg blijft strikt verboden toegang. Zieke dieren zijn enorm stressgevoelig en kunnen helaas bij te veel stress het loodje leggen. Het gebouw is niet overal rolstoelvriendelijk. Kinderwagens kunnen veilig bij de infomarkt afgegeven worden.  Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kun je terecht bij de Egelbescherming.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter