September gaat bomvol van start

Ben je bang dat je niets te doen hebt dit weekend? Zaterdag 1 september wordt er zo enorm veel in Huizen georganiseerd, dat je je bijna in drieën moet splitsen om overal naar toe te kunnen.

OpHuizerhoogte zet alle evenementen van die dag voor je op een rijtje.

07:30 – 20:00 Gooise jeugdkampioenschappen hockey

Bij de Huizer Hockeyclub start het hockeyseizoen met de zesde editie van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK). Een sportieve burenstrijd waarbij alle juniorenteams van de 6 Gooise hockeyclubs tegen elkaar spelen met als inzet de kampioensbeker en de Fair-Play award.

09:00 – 14:00 Keuring jonge dieren bij Kleindiervereniging S&G

Bij Kleindiervereniging Sport & Genoegen aan de Jan van Galenstraat 35 worden zaterdag o.a. jonge konijnen, hamsters, sierduiven en cavia’s gekeurd. Deskundige keurmeesters kijken of er toekomstige kampioenen bij zitten en er zijn mooie prijzen en bekers te winnen. Iedereen met interesse in een van de diergroepen van de vereniging of vragen over zijn/haar eigen dieren is van harte welkom. De koffie staat klaar!

09:00 – 15:00 Karpervissen voor de jeugd

Bij De Baat aan de IJsselmeerstraat wordt een jeugdVISdag georganiseerd voor kinderen tussen 10 en 17 jaar. Ervaren karpervissers leren de kinderen hoe ze op karper kunnen vissen. Aanmelden voor gratis deelname kan via peter@smwn.nl.

09:00 – 17:00 Oldtimerfestival Huizen

Het achtste Oldtimer Festival Huizen wordt wederom gehouden in het Nautisch Kwartier. Naast auto’s zijn ook vrachtauto’s, bussen, tractoren, motoren, scooters en bromfietsen, een aantal Politie-Porsches, oldtimer ANWB wegenwacht wagens en twee bussen van het NZH Vervoer Museum te bewonderen. In totaal doen er 230 atuo’s en 70 motoren mee. Tijdens het hele festival kun je genieten van dixieland en rock & roll muziek. Om 16:00 is de prijsuitreiking van de jury- én de publieksprijs.

10:00 – 17:00 Huizen Schoon op het Oldtimerfestival

Huizen Schoon zal met een kraam aanwezig zijn op het Oldtimerfestival om mensen te informeren over hun activiteiten. Daarnaast houden ze in wisselende ploegen het festivalgedeelte zoveel mogelijk zwerfafvalvrij.

10:00 – 17:00 Lifestyle-Brocante-Kunst-Antiekmarkt op de Havenstraat

Tijdens het Oldtimerfestival is er langs de Havenstraat een markt met lifestyle, brocante, kunst, boeken, antiek en streekproducten.

wolfskamer

10:00 – 17:00 Open dag Wolfskamer Wintersport (ook op zondag)

Elk eerste weekend van september viert Wolfskamer Wintersport de opening van het nieuwe seizoen met een weekend open dagen. In het grootste skigebied van Nederland kun je proeflessen skiën en snowboarden nemen, buckelen, freestylen en après skiën. Dit jaar voor het eerst met een off-piste bospad! De opening is zaterdag om 10:00 door wethouder Roland Boom.

11:00 – 17:00 Kunst- en cultuurmarkt bij de Krachtcentrale

Op het terrein van de Krachtcentrale vindt een markt plaats met 45 kramen vol kunst, verschillende demonstraties en kinderschilderworkshops. Eten en drinken wordt deze dag onder meer verzorgd door de Bus van Beus (voor koffie, thee en baksels) en de Jude catering (Syrische hapjes). Om 11:00 opent wethouder Verbeek de markt.

10:00 – 18:00 Zweefmolen bij de Krachtcentrale

Deze dag worden ook de eerste rondjes gedraaid in Zweefmolen Bakker op het terrein van de Krachtcentrale. Vlak ernaast bevindt zich een bar met terras.

19:00 – 21:00 Grand opening CrossFit Huizen

Aan de Havenstraat 205c opent zaterdagavond een nieuw fitnesscentrum, CrossFit Huizen. Na de officiële opening en het welkomstdrankje om 19:00 is er een CrossFit demonstratie en uitleg over de visie achter deze manier van sporten.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter