Petanque op zijn Goois

Zondag 26 augustus vindt de tweede Gooise Petanque Party plaats op de jeu de boules-baan in het Arie de Waal-parkje tussen de Naarderstraat en de Arie de Waalstraat. Petanque? Het is de Provençaalse variant van jeu de boules. Het doel is om je metalen bal zo dicht mogelijk bij het kleine (houten) balletje te werpen.

Gooise Petanque Party

De Gooise Petanque Party is een tournament dat voor de tweede keer wordt georganiseerd. Onder het genot van wijn en kaas (Franser kan toch niet?) strijden maximaal 24 koppels tegen elkaar voor de eer. Publiek is naturlijk van harte welkom om de koppels aan te moedigen! Zowel de kaas, het ijs als de wijn komen van Huizer ondernemers.

Jeu de boules-vereniging

Op de jeu de boules-baan speelt doordeweeks – op maandag, woensdag en vrijdag – de Jeu de Boules Vereniging Huizen. Mocht je door de Petanque Party de smaak te pakken hebben gekregen, dan kun je je skills aanscherpen door lid te worden van deze vereniging!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter