Geel, geler, zwart

bermbrand

HUIZEN – De aanhoudende droogte begint steeds meer zijn sporen na te laten. De groene bermen en grasvelden zijn grotendeels verkleurd naar geel. Op de Huizermaatweg heeft al een bermbrandje gewoed. Ook de heidevelden rondom Huizen kleuren bijna geel. De brandweer is van Laren is zojuist uitgerukt voor een heidebrand op de Zuiderheide. We willen graag iedereen waarschuwen om extra voorzichtigheid in acht te nemen met sigarettenpeuken, maar ook hete uitlaten van motorvoertuigen in hoog gras veroorzaken nu sneller brand dan gedacht.

De extreme droogte zal komende tijd verergeren. Onze weersverwachting toont voor de komende 14 dagen weinig neerslag. Soms brengt een lokale bui een paar mm regen, maar dat voorkomt niet dat het neerslagtekort stijgt. Het neerslagtekort loopt op van 220 mm naar circa 260 mm. Daarmee wordt 2018 het droogste jaar van deze eeuw en komt recordjaar 1976 in zicht.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Inge Jansen en Larisa Landre

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter