Winkels open op zondag ?

….dat was één van de stellingen van het lijsttrekkersdebat, gisterenavond in het gemeentehuis. Ook inwoners konden middels de rode en groene kaarten een stem uitbrengen. Groen was duidelijk de meerderheid waarmee het merendeel van de inwoners lieten blijken voor de zondagsopening te zijn. Oud journaalpresentatrice en inwoonster van Huizen, Maartje van Weegen presenteerde de avond. Zij gaf ook aan dat op de Huizer stemwijzer dit punt als meest belangrijk werd beoordeeld.

De andere stellingen gingen over de gemeentelijke herindeling met de vraag of Huizen een zelfstandige gemeente moet blijven en of er meer geld besteed moet worden aan cultuur.

De fractievoorzitters konden hierbij hun standpunten beargumenteren en kregen de nodige pittige vragen van Maartje van Weegen op zich afgevuurd. Ook het Huizer publiek kreeg regelmatig de gelegenheid om hun mening te geven.

Huizer stemwijzer

Al met al waren het best belangrijke onderwerpen voor de toekomst van Huizen. Een goede reden om dus op 21 maart naar de stembus te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Huizen is er tevens een stemwijzer gemaakt met 30 vragen waarmee je je politieke voorkeur kunt testen.

Burgemeester Heldoorn

Het was ook de avond waarbij onze nieuwe waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn voor het eerst op een officiële gemeentelijke aangelegenheid present was. Hij opende de avond en stelde zich voor aan het publiek. Oud burgemeester Verdier was ook van de partij en gaf vast nog een paar goede tips mee tijdens dit onderonsje.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter