Huizer meisje van zand

In de etalage van Boekhandel Flevo aan de Voorbaan staat iets heel bijzonders: een sculptuur van een Huizer meisje, helemaal van zand. Het beeld is gemaakt door de Huizense zandkunstenaar Remy Hoggard-Geerts. Samen met de Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft zij het plan om een zandbeeldenroute door Huizen te realiseren.

Zandbeelden op het strand

In 2013 maakte Remy al een mooi zandbeeld op het strand aan de Zomerkade. Dit smaakte toen naar meer, maar omdat zandbeelden in de open lucht een beperkte houdbaarheid hebben, kwam het idee van een indoor beeldenroute. In de juiste omstandigheden kunnen zandbeelden binnen wel vijf jaar overleven! Om deze route te kunnen realiseren zijn de organisatoren nog op zoek naar winkels, kantoren en openbare gebouwen waar een beeld gemaakt kan worden.

Zandbeeldenroute

Het moet een zandbeeldenroute door Huizen worden met als thema de rijke Huizer geschiedenis; Vissersdorp aan de Zuiderzee. Boerderijdorp aan het Gooimeer. Erfgooiers en het dorp als groeikern. Elk kunstwerk is uniek en voor deze gelegenheid ontworpen en geïnstalleerd. De zandbeelden kunnen buiten en binnen geïnstalleerd worden, ze kunnen klein of heel groot zijn. Een klein sculptuur kan ook op een tafel of platform geïnstalleerd worden. Ze kunnen zo worden gemaakt dat ze semi permanent zijn. Die semi permanente sculpturen kunnen vijf jaar of langer blijven staan. Als ze buiten staan worden ze onder een afdak en achter glas geplaatst.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter