Niet koud genoeg ?

Deze ochtend troffen we Gert Bonefaas en Mark Staalman op een niet echt voor de hand liggende plek. Namelijk in een wak op de kop van de aanloophaven.. Deze heren (geregeld met anderen) nemen dagelijks even een ijskoude duik in het Gooimeer. Tweemaal per dag slaan ze een wak omdat er anders niet meer doorheen te komen is.

Blessure

Het begon voor Gert twee jaar geleden toen hij een blessure opliep aan een zwevende rib en wat weefsel daaromheen. Na een half jaar fysiotherapie en bezoeken aan andere therapeuten was er nog steeds geen vooruitgang. Totdat iemand hem erop wees om in het koude water te gaan zitten. De zogenaamde Wim Hof methode. 

Er bleek al een groepje mensen in Blaricum te zijn die dat dagelijks deed. Dus waagde hij het er aan, want hij wilde heel graag weer trainen. “Ze hadden me verteld wat ik kon verwachten, maar ik dacht nog steeds dat ik dood ging”. De tweede keer was het al een stuk makkelijker en na 2 weken was zijn blessure al nagenoeg weg, aldus Gert.

Gert is er daarna gewoon mee doorgegaan, en voelt zich fitter dan ooit, herstelt sneller na het sporten en heeft ook sinds die tijd geen griep of iets dergelijks gehad.
Ook helpt het natuurlijk ook geestelijk. Je bent beter in staat grenzen te verleggen, want alles wat er dagelijks op je dag gebeurt, het blijft natuurlijk toch een beetje gek om 7:00 uur in de winter het Gooimeer in te plonzen.

Wil jij dit nou ook een keer proberen? Morgen gaan ze rond kwart voor elf weer een duik wagen en jij mag mee!

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Bert Schaap
    3 maart 2018 op 11:21

    Gert Bonefaas de kleinzoon van Haindruk van ,t Noorderainde

  • Laat een reactie achter