Bomen op Prins Bernhardplein tegen de vlakte

Deze week is de gemeente begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het Prins Bernhardplein en de Naarderstraat. Als eerste worden de oude eiken op het plein gekapt. Eind dit jaar plaatst de gemeente er 25 nieuwe bomen voor terug.

Riool

De bomen moeten het veld ruimen omdat de riolering onder het parkeerterrein vernieuwd wordt. Deze is verouderd, en kan de heftige regenbuien van tegenwoordig niet aan. De gemeente gaat het rioolsysteem scheiden, wat betekent dat het echte rioolwater en het regenwater niet meer door elkaar komen te zitten. Er komt ook een grote buffer onder het terrein, waar 200.000 liter in opgevangen kan worden.

Bomen

De bomen worden gekapt voor het broedseizoen, zodat de gemeente zeker weet dat er geen vogels in nesten. Pas eind dit jaar komen er nieuwe bomen te staan, dus tot die tijd zal het erg kaal zijn. Niemand in Huizen kent deze weg anders dan met de prachtige oude eiken!

Herinrichting

Niet alleen het riool wordt vervangen. Ook de straat gaat op de schop. Er komen meer parkeerplaatsen bij, een van de ingangen naar het parkeerterrein verdwijnt en de kruising met de Havenstraat/Kerkstraat en Ceintuurbaan wordt anders. Hier komt onder andere een drempel het dorp in, zodat iedereen gelijk door heeft dat dit een 30km-zone is. Meer informatie over het project is te vinden op de gemeentesite.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    Kunst & Cultuur Huizen / Frans R. Bianchi
    22 februari 2018 op 15:51

    Gelukkig zijn er heel veel foto’s van de entree en aanzicht van het dorp.
    Ook al is worteldruk de reden om te kappen met een nieuwe invulling van de straat, lekker makkelijk voor een kermis zal men ook gedacht hebben, en moderne regenwateropvang voorzieningen en de artist impressies van de vernieuwingen ten spijt betekent volgens mij weer het verdwijnen van een authentiek straatbeeld.

  • Laat een reactie achter