Pierewaaien

De gemiddelde zondag in januari is voor de meesten nou niet echt een dag vol activiteiten. Een beetje Dakar kijken en dan nog even die frisse neus halen op de pier. Pierewaaien dus.

Veel mensen trokken er nog even op uit en het was aan het eind van de middag nog even druk rond de haven met wandelaars en fietsers. Heerlijk weer met genoeg te zien. Bijzondere vogels zoals de ijsvogel, dodaarsjes en zaagbekken. En uiteraard een prachtig kleurende avondlucht. De pier is overigens flink onder handen genomen. Nagenoeg alle begroeiing is gerooid waardoor er weer uitzicht is over het water en op de vogeleilandjes.

En dat pierewaaien eigenlijk een heel andere betekenis heeft, dat geeft niet. Pierewaaien is “aan de zwier zijn” en afkomstig van het Russische “pirovát”, wat feest betekent. Maar met zulke mooie luchten is het dat ook wel een beetje…

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier weer nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter