Kunst- en Cultuurmarkt Huizen 2019

Gisteren was ook de dag dat de kunst- en cultuurmarkt weer plaatsvond op het terrein bij de Krachtcentrale. Na een optreden van Winterguard the Pride werd de markt officieel geopend, maar daar was nog een verrassing aan vooraf.

Maartje van Weegen hield het openingswoord, waarna wethouder Marlous Verbeek het Huizer Insigne uitdeelde aan hoofdorganisator Olga Dol. Naast het organiseren van de kunstmarkten is Olga al jarenlang actief als vrijwilligster en geeft onder andere taalles aan statushouders. Dit was het laatste jaar dat ze de markt organiseerde en een mooi moment om haar de onderscheiding van het Huizer Insigne te geven voor haar jarenlange inzet voor de Huizer samenleving.

De markt is in vijf jaar tijd uitgegroeid van twintig marktkramen tot maar liefst vijfenzeventig kramen, waar kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek. Naast alle kunstwerken waren er ook diverse optredens met theater, operette, musical, muzikanten en verschillende dansgroepen.

Na het openingswoord trok de hemel even open en werden de kraamhouders en bezoekers getrakteerd op een goede bak regen. Echter klaarde het snel weer op en werd het zelfs nog mooi weer zodat iedereen van al het pracht kon genieten.

Foto: Larisa Landré

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek.

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    olga Dol
    8 september 2019 op 10:16

    erg leuk deze compilatie van de Kunstmarkt bedankt vr gr Olga Dol

  • Laat een reactie achter