Subsidieregeling voor inbraakwerende maatregelen

Het college van B&W heeft zich voorgenomen om tot invoering van de subsidieregeling voor inbraakwerende maatregelen over te gaan. Met de voorgestelde regeling wil het college inwoners motiveren en stimuleren om hun koopwoning te controleren op zwakke plekken (ramen, deuren en verlichting). En – waar nodig ­­– het hang- en sluitwerk te vervangen door goedgekeurd inbraakwerend materiaal.  De gemeenteraad neemt op 14 december 2017 een besluit over dit collegevoorstel.

Aanvragen subsidieregeling vanaf 1 maart 2018
De regeling wordt na besluitvorming bekend gemaakt op huizen.nl, maar treedt pas vanaf 1 maart 2018 in werking. Dit geeft inwoners de gelegenheid om zich goed te oriënteren op de mogelijkheden. Daarnaast kunnen zij zo rekening houden met de benodigde investering die zij zelf moeten doen. De subsidie wordt als volgt verstrekt:

  1. Per woning kan 50% van de gemaakte kosten gesubsidieerd worden met een minimum van 50 euro en een maximum van 200 euro. Hieronder vallen de kosten voor het aanschaffen én het aanbrengen van inbraakwerende PKVW-goedgekeurde materialen. Deze zijn geplaatst door een PKVW-erkend bedrijf uit Huizen.
  2. Of per woning kan 50% van de gemaakte kosten gesubsidieerd worden met een minimum van 50 euro en een maximum van 150 euro. Hieronder vallen de kosten voor het aanschaffen van inbraakwerende PKVW-goedgekeurde materialen die de woningeigenaar zelf installeert.

Omdat de subsidieregeling niet toereikend is voor elke woningeigenaar in Huizen, adviseert de gemeente Huizen inwoners er snel bij te zijn. De subsidie wordt verstrekt aan eigenaren van koopwoningen in de gemeente Huizen. De regeling is niet van toepassing op huurwoningen, tuinschuren, garages of andere bijgebouwen.
Achtergrond
Het verminderen van woninginbraken is één van de speerpunten in het veiligheidsbeleid van de afgelopen jaren. Woninginbraken hebben namelijk veel impact op inwoners en hun veiligheidsgevoelens. Eind 2015 is er gestart met een regionaal project met extra geld vanuit het Rijk. Dit project liep tot 1 juli 2016. Daarna werd er in Huizen lokaal verder gewerkt om het aantal woninginbraken verder te verminderen. In 2016 is dit aantal gedaald met 24%. Deze daling heeft zich doorgezet in de eerst helft van 2017. Om deze daling voort te zetten is de subsidieregeling in het leven geroepen.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter