Karpers uitgezet in Gooimeer

Zo’n 400 kilo aan karpers werd vanmorgen uitgezet in het Gooimeer door de sportvisverenigingen van Huizen en Almere. De karpers werden aangevoerd vanuit grote tanks. Sportvissers konden een “eigen” karper adopteren. Van de opbrengst werden de vissen aangekocht.  Voordat ze daadwerkelijk het Gooimeer in konden zwemmen, werden ze gefotografeerd.  De foto’s worden opgeslagen in een karper databank. Als de vis ooit weer wordt gevangen, kan de vis worden vergeleken met de foto in de databank. Zo weet de sportvisser waar zijn geadopteerde karper zwemt én men kan natuurlijk bijhouden waar de karpers heentrekken. Zo zijn karpers uitgezet in het zuiden die later werden teruggezien in Friesland. De karpers worden herkend aan hun schubbenpatroon. Dit is net zo uniek als de vingerafdruk van een mens.

In grote tanks werden de vissen naar de pier in Huizen gebracht.


Nog even op de foto voor de karper databank.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto Inge Jansen

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter