Jong gekleed, oud gedaan

 

Gisterenmiddag werd in de Boerderij de nieuwe tentoonstelling van het Huizer Museum geopend. Jong gekleed, oud gedaan’ neemt de bezoeker mee op reis van Huizen naar Dokkum en van Spakenburg naar Wieringen. Plaatsen rond de voormalige Zuiderzee waar kleding lange tijd een belangrijke uiting was van cultuur en identiteit van de mensen die er woonden en werkten.Aan hun kleding kon men niet alleen zien waar mensen vandaan kwamen, kleding vertelde ook meer over de levensfases en belangrijke gebeurtenissen in het leven van de betreffende personen.


Aan deze tentoonstelling hebben, op initiatief van Netwerk Zuiderzeecollectie, Museum Spakenburg, het Huizer Museum, Stichting Musea Noardeast Fryslân, het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en het Zuiderzeemuseum Enkhuizen meegewerkt. Het resultaat van deze samenwerking is een overzichtvan verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen in het voormalige Zuiderzeegebied.

Tijdens de opening werd kennis gemaakt met de plannen van het Netwerk Zuiderzeecollectie.
Modeontwerper Thijs Adriaans ging in gesprek met een Huizer vrouw over de specifieke kenmerken
van de Huizer dracht en met name de kinderkleding. Ook ontmoetten we gast-exposant Kasper Jongejan,
die in zijn Dracht-expositie klederdracht vertaalt naar mode anno 2017.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.huizermuseum.nl

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter