Theaterroute Huizen verplaatst naar juni

Theaterroute Huizen verplaatst

Vanavond zou de try-out en daarmee de eerste avond van de Theaterroute Huizen plaatsvinden. Helaas heeft bedenker en regisseur Johan Verheij begin vorige week moeten besluiten de theaterroute te verplaatsen. Maar uitstel betekent geen afstel! “We hopen echt dat het in juni door kan gaan. Als de coronacrisis dan nog niet voorbij is, gaan we iets anders bedenken. Hoe dan ook gaan we de voorstellingen laten zien waar we de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt.”

Dankbaar

Een beetje weemoedig spreken wij Johan Verheij in het ’thuishonk’ van de theaterroute, het oude postkantoor aan de Kerkstraat. Gelukkig mogen ze hier voorlopig blijven zitten van de gemeente. Burgemeester Meijer belde vorige week persoonlijk op om Johan een hart onder de riem te steken en hem te complimenteren met hoe het team omgaat met de situatie.

Verbinding

Johan toont de ruimte met rekwisieten voor de voorstellingen: het hok is bijna leeg. Alle kleren die er hingen, zijn terug naar de eigenaren. “We hadden zoveel mooie dingen te leen en toegezegd gekregen. Sommige spullen komen echt uit de Tweede Wereldoorlog!” vertelt Johan terwijl hij een kaart toont met daarop de Duitse troepen weergegeven. Het thema van 75 jaar bevrijding zit verweven in alle voorstellingen. De theaterroute gaat niet alleen over WOII, maar juist ook over wat vrijheid tegenwoordig betekent. Met zijn voorstellingen wil Johan mensen raken, een verbinding maken.

Theaterroute Huizen verplaatst

Met pijn in het hart

Juist daarom was het een moeilijke beslissing voor Johan. Daags ervoor leek het erop dat de theaterroute in gewijzigde vorm gewoon door kon gaan, dat de bezoekers steun konden vinden bij dit mooie theater. Maar de ontwikkelingen rondom het virus gaan zo razendsnel, dat hij na vier dagen al moest besluiten dat ook een aangepaste theaterroute geen doorgang kon vinden. “Alle betrokkenen staan vierkant achter me. Zo vierkant zelfs, dat ze gewoon door waren gegaan als ik dat had gezegd. Maar dat kan niet. We hebben vrijwilligers en acteurs van allerlei leeftijden, het is niet verantwoord”, aldus Johan. Met pijn in het hart besloot hij tot uitstel.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Helaas kan niet iedereen uit de voeten met de nieuwe data. De voorstellingen zijn een op een gekopieerd naar 15 t/m 20 juni 2020, een periode waarin vooral ouderen veelal op vakantie zijn. Niet alle vrijwilligers zullen tegen die tijd nog beschikbaar zijn, en Theaterroute Huizen is dan ook op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Ook bezoekers komen hier in daar in de knoei met hun agenda.

Theaterroute Kalkovens

Meerdere kaarten beschikbaar

Mensen vragen echter niet om hun geld terug. “Zo stug als Huizers omschreven worden, zo loyaal ervaar ik ze. In de dagen rond het besluit kwamen mensen gewoon bij ons binnenlopen om ons succes te wensen en te vertellen dat we het goed doen.” Een aantal mensen wil wel van datum veranderen, waar de organisatie zoveel mogelijk in tegemoet komt. Daardoor zijn er niet alleen nog kaarten voor de try-out op 15 juni beschikbaar, maar komen er in de komende tijd ook kaarten beschikbaar voor de overige data. Houd de Facebook-pagina van Theaterroute Huizen dus goed in de gaten!

Speciaal om de moed er wel in te houden, plaatst de organisatie elke paar dagen een filmpje van een eerdere voorstelling op Facebook. Benieuwd naar de theaterroutes van voorgaande jaren? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Eindeloos Theaterwerk.

Theaterroute Huizen verplaatst

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Arts and Crafts Huizen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter