De bosuil

bosuil

Zie jij ‘m zitten ? Deze wel heel goed gecamoufleerde bosuil vond het allemaal wel prima. Hoog in de boom ergens in Crailo zat hij of zij lekker te soezen en keek af en toe eens naar de langslopende wandelaars. Niemand die hem opmerkte.  De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland en komt veel voor in onze omgeving. Ze blijven het hele jaar door in Nederland en zijn vaak de vroegste broedvogels omdat ze vaak in februari al een nestje hebben.

Op de verspreidingskaart van Sovon is te zien dat ze verhoudingsgewijs veel voorkomen in Huizen en omgeving.

Verblijfplaats

De exacte lokatie van de uil vermelden we niet. Naast roofdieren zoals marters, die de nesten leegroven, gebeurt dit helaas ook door handelaren die de uilen doorverkopen aan “liefhebbers” die de dieren in gevangenschap houden. Gelukkig zijn de bosuilen zo goed gecamoufleerd dat ze nagenoeg niet zichtbaar zijn. 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter