Nationale tuinvogeltelling

nationale tuinvogeltellingDoe je dit weekend ook mee met de nationale tuinvogeltelling ? Tel een half uurtje de vogels in je tuin of op je balkon en geef ze door via de app. Zo weet de Nationale Vogelbescherming straks ook hoeveel vogels er in de Huizer tuintjes rondfladderen.

Hoe werkt het ?

Tel op 28 of 29 januari 2017 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over? Die tellen niet mee.
Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
Geef uw telling door via de app Tuinvogels of via deze website.

Kijk op de website van de Nationale Vogelbescherming voor meer informatie en de actuele resultaten….en aanmelden voor de telling is zo gebeurd.

nationale tuinvogeltelling

En met heel veel geluk tref je deze in dit jaargetijde. De pestvogel. Is ie niet prachtig ? Gek op rode besjes.

foto’s Inge Jansen

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is de opvolger van OogopHuizen. Een andere naam, een ander logo, maar met dezelfde berichten en mooie foto’s die u van ons gewend bent. We brengen Huizen dagelijks van A tot Z in beeld. Like onze Facebookpagina en kijk met ons mee

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter