De vroege ochtendmist

Op de heide langs de Crailoseweg hangt zeer geregeld mist en vanochtend was het weer raak en dat levert altijd mooie plaatjes op.  Mist ontstaat als de lucht boven de grond afkoelt. Wanneer de waterdamp dezelfde temperatuur heeft als de dauwtemperatuur, dan zal deze gaan condenseren en ontstaat er mist. Het dauwpunt is dat wanneer de temperatuur van de waterdamp en de dampdruk gelijk is en dat er condensatie optreedt.  In de zomer is het warmer en de mist zal dan bij zonsopkomst meestal al snel oplossen. Fotografie voor de vroege vogels onder ons dus…

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter