De Hoornaar

hoornaar

Nog even en dan is het gedaan met de Hoornaar. Deze flinkerd leeft z’n nadagen van deze zomer en dan is het voorbij. Alleen de bevruchte koninginnen overleven de winter. Met zijn ruim 3,5 centimeter lengte en rode en gele kleur is het een opvallende verschijning in de struiken bij de Wolfskamer. Angstaanjagend groot. Waar ze vroeger eigenlijk alleen in het zuiden en oosten van het land voorkwamen, worden ze steeds vaker in het westen gezien en dus ook hier.

Voor mensen zijn ze eigenlijk niet gevaarlijk en ook minder agressief dan een normale wesp. Alleen binnen een straal van 5 meter van een nest kunnen ze aanvallen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

foto’s Inge Jansen

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter