Hoe fotografeert huizen

Jeanine van Leeuwen stuurde deze foto in, gemaakt tijdens de Taeje Bôkkesrace. Een prachtig golvend en dreigend wolkendek waarbij het zonlicht de botters nog even aantikt.

Fons de Keijzer spotte deze vlinder op de heide en zette hem op de gevoelige plaat.

Roy Tanck heeft op de Huizerdag leuk lopen spelen met sluitertijden op de kermis. Door mee te trekken met de attractie, ook wel “panning fotografie” genoemd, blijft het karretje scherp en wordt de rest wazig in beeld gebracht. Jammer dat het voorste karretje net het hoofd afsnijdt, anders was de plaat perfect geweest!


Lucas van Loenhout kwam de witte Charolais runderen van het GNR tegen die lekker in de schaduw stonden te grazen. Het zonlicht strijkt nog mooi over de paarse heideplanten op de voorgrond.

Deze  foto van de sfinxwoningen werd ons zonder naam toegestuurd.  Door heel veel zwart en wit te gebruiken krijg je een dramatisch effect. De wolken zijn wellicht iets uitgebeten, maar dat doet niet af aan de sfeer van de plaat. Volgende keer wel even op een rechte horizon letten!

Coen Koetsier stuurde ons deze foto in, gemaakt vanaf een Huizer Bramzijger, Nu zijn er nog wat trainingen en daarna gaat de schouw de werf in voor haar onderhoudsbeurt. Mooi hoe de focus op het opspattende water ligt!

Tijdens de Huizerdag was er genoeg te doen. Zo kon je ook een karikatuur van jezelf laten maken! Theo stuurde ons deze foto toe.

Jouw foto ook hier ?

Heb je een goede camera en houd jij je ook graag bezig met fotografie ? Daag je zelf uit en maak een mooie foto in Huizen en stuur deze in. Wellicht plaatsen we jouw foto hier. We stellen wel wat voorwaarden aan de inzendingen…

 • je hebt de foto zelf genomen
 • je hebt je foto uiteraard gemaakt in de gemeente Huizen.
 • één inzending per keer
 • je foto is horizontaal genomen (dus geen portretstand)
 • afmetingen minimaal 1024 lange zijde en rond de 700 kb
 • netjes afgewerkt oftewel een passende scherpte, denk aan ruis en compositie.Wat doen we met jouw foto ?
  Deze plaatsen we éénmalig op OpHuizerhoogte. Verder niets. Jij behoudt te allen tijde de auteursrechten. Daar hechten we namelijk zelf ook veel waarde aan.

Is jouw foto de mooiste inzending van 2017 ? Dan win jij een dag lang fotograferen in Fotostudio Huizen.

Je kan je foto inzenden naar ophuizerhoogte@gmail.com

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Frans
  17 september 2017 op 12:19

  Ik ben zelf een groot fan van mooie dramatische wolkenpartijen, dus foto 1 heeft mijn voorkeur. De overige foto’s vind ik trouwens ook erg mooi.

 • Laat een reactie achter