Onthulling informatiebord vogeleilanden.

Vanmiddag was de onthulling van het nieuwe informatiebord bij de vogeleilanden aan het begin van de pier bij het Nautisch Kwartier. Daarna volgde de ondertekening van de intentieovereenkomst over het beheer van de eilanden en de pier door de Gemeente, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer. Door onduidelijkheid over het beheer was er veel achterstallig onderhoud en waren de eilandjes vol gegroeid met bomen.

Bij de haven van Huizen liggen vier eilanden. De eilanden zijn in 2000 aangelegd door de overheid als broedgebied voor vogels zoals plevieren en bergeenden. Op de borden staan foto’s en informatie over verschillende vogels en andere flora en fauna die je hier kan treffen.

vogeleiland

 

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter