Lichtende nachtwolken.

Wie vannacht omhoog keek heeft kans gehad om een apart fenomeen te zien.

De komende dagen zou u zogeheten nachtwolken kunnen zien. Even na 22.00 uur gaat de zon onder en dan kan het zilverblauwe licht van deze heel hoge wolken zichtbaar worden.

Lichtende nachtwolken kunnen ontstaan wanneer heel kleine ijskristallen op stofdeeltjes condenseren. Het licht komt van de zon en wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak. Doordat de wolken heel dun zijn, zijn ze overdag niet te zien. Pas nadat de zon is ondergegaan kan je deze bewolking zien, als een zilverblauwe streperige structuur. Wanneer de zon verder onder de horizon zakt, treedt ook op grote hoogte de duisternis in en zullen de lichtende nachtwolken verdwijnen. Bij goede condities zijn de wolken tot een uur na zonsondergang goed zichtbaar.

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier de laatste nieuwtjes en leukste foto’s uit Huizen.  Wil je onze berichten blijven volgen ? Like ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

 

foto’s: Vincent Snoek

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter