Inpakken en wegvreten

Op de Enkhuizerzand kunnen ze spreken van ware een rupsenplaag. Enkele bomen zijn ten prooi gevallen aan duizenden ijverige rupsen van de zogenaamde spinselmotten. Van veraf lijkt het of de boom dood is, maar wie dichtbij een kijkje gaat nemen ziet een tapijt van lange zijdezachte draden. De spinsels zijn ongevaarlijk. Hoewel de bomen meestal volledig kaalgevreten worden, veroorzaken de rupsen geen blijvende schade.  In de bomen kan je wel trossen met duizenden rupsen tegelijk zien hangen. Na een paar weken verpoppen de volgevreten rupsen tot vlinders en groeien de bladeren gewoon weer terug aan de boom.

Deze jonge houtduiven wonen in een natuurlijk kunstwerk.

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier weer nieuwe foto’s of lees je de laatste nieuwtjes. De fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek brengen Huizen iedere dag voor je in beeld. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Foto; Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter