Hoe fotografeert Huizen

Wij hebben weer 4 inzendingen mogen ontvangen voor onze rubriek “hoe fotografeert Huizen”. Bovenstaande foto is gemaakt door Petra Keultjes gisteren bij de stoet oude militaire voertuigen die door Huizen reden. Prachtig sfeerbeeld! Als enige tip zou ik willen geven probeer hem iets lager te kaderen zodat onder de wielen nog wat vrije ruimte is.

Deze week weer 2 inzendingen van de Krachtcentrale. Bovenstaande is gemaakt door Henrico van der DussenHierbij is duidelijk wat gespeeld met de kleuren waardoor het een wat fletser/ouder beeld lijkt. Linksachter de krachtcentrale is het andere gebouw zwart wit gemaakt daarom knalt het onderwerp er iets meer uit. Tips: Het gebouw lijkt ietsje scheef te staan. Denk aan je horizon.

Albert Vreeswijk, maakte deze detailfoto binnen in de krachtcentrale. Scherp oog! In de weerspiegeling in het water zie je de mooie lange ramen lopen. Dit is meestal erg lastig te fotograferen, maar Albert is er slim aan geweest om een zogenaamde HDR foto te maken. Hierbij maak je 3 of meer exact dezelfde foto’s maar met verschillende belichtingen die dan samen worden gevoegd. Zo zijn de lichte delen niet overbelicht en blijven de details zichtbaar in de donkere delen.

De laatste foto is een prachtig uitzicht over het Gooimeer met de flats van Almere aan de overkant. Frans de Lange maakte deze foto met een telefoon en zo zie je maar dat je niet altijd een grote dure camera hoeft te hebben om mooie plaatjes te maken.

Helaas hebben we nog wel regelmatig inzendingen die niet helemaal aan de voorwaarden voldoen en daarom niet geplaatst worden. Veel zijn niet in Huizen genomen, zijn echt té onscherp of in portretstand genomen. Zorg dat je foto horizontaal is genomen en kies uit al je foto’s, hoe moeilijk dat soms ook is, slechts 1 mooiste foto die je instuurt.

Jouw foto ook hier ?

Heb je een goede camera en houd jij je ook graag bezig met fotografie ? Daag je zelf uit en maak een mooie foto in Huizen en stuur deze in. Wellicht plaatsen we jouw foto hier. We stellen wel wat voorwaarden aan de inzendingen…

 • je hebt de foto zelf genomen
 • je hebt je foto uiteraard gemaakt in de gemeente Huizen.
 • één inzending per keer
 • je foto is horizontaal genomen (dus geen portretstand)
 • afmetingen minimaal 1024 lange zijde en rond de 700 kb
 • netjes afgewerkt oftewel een passende scherpte, denk aan ruis en compositie.

Wat doen we met jouw foto ?
Deze plaatsen we éénmalig op OpHuizerhoogte. Verder niets. Jij behoudt te allen tijde de auteursrechten. Daar hechten we namelijk zelf ook veel waarde aan.

Is jouw foto de mooiste inzending van 2017 ? Dan win je een dag lang fotograferen in Fotostudio Huizen.

Je kan je foto inzenden naar ophuizerhoogte@gmail.com

 

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

 • Reageer
  Albert Vreeswijk photography
  28 mei 2019 op 22:15

  […] comments and thoughts about your experience on the site. Links Foto in krachtcentrale te Huizen https://ophuizerhoogte.nl/2017/05/08/hoe-fotografeert-huizen-14/ Profiel op Zoom : […]

 • Laat een reactie achter