Meevaren op de reddingboten van de KNRM

Op zaterdag 6 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag is er om de donateurs van de KNRM te bedanken voor de steun en voor het publiek de ideale dag om donateur te worden en mee te varen. Ook in Blaricum en Huizen liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar. In Blaricum bij het uitrukpunt bij het Stichtse Strand en in Huizen aan de Energieweg 1.

Op de locatie in Blaricum zijn de ambulancedienst en de brandweer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Gedurende de dag zijn er een aantal reddingsdemonstraties waarin de diverse hulpverleningsdiensten een rol spelen. In Huizen is naast de brandweer ook de waterpolitie met 2 schepen aanwezig. Beide diensten vertellen graag meer over hun werkzaamheden. Verder zijn er een aantal leuke activiteiten voor de jeugd met een KNRM tint.

De reddingstations hebben beide een zogenaamd blauw oormerk en zijn daarmee kindvriendelijke locaties tijdens de reddingbootdag.

Beide uitrukpunten zijn op zoek naar nieuwe bemanningsleden, reddingbootdag is het ideale moment om kennis te maken met het reddingwerk. De bemanningsleden staan klaar om alles te vertellen over hun werk.

Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Over de KNRM

De KNRM is het goede doel dat sinds 1824 levens redt op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Randmeren. De KNRM wordt volledig gefinancierd door donateurs en uit nalatenschappen. De bemanningsleden van de KNRM zijn vrijwilligers die professioneel worden opgeleid om het zware werk aan boord van de reddingboten uit te kunnen voeren.

Blijf op Huizer Hoogte

De fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek brengen Huizen iedere dag voor jou in beeld. Hier zie je iedere dag nieuwe foto’s of lees je de laatste nieuwtjes of uitgaanstips op de evenementenagenda. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie Inge Jansen
Video Roy Visser – Skyline Webdesign

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter