101 Kleuterideeën voor in de speelzaal

101 Kleuterideeën Dr. Maria Montessorischool Huizen

Een boek vol met ideeën om kleuters op een speelse manier bewegingsonderwijs te geven. Dat is “101 Kleuterideeën voor in de speelzaal” van Pascal Kempers. Pascal werkt op de Dr. Maria Montessorischool en is ook werkzaam als buurtsportcoach op meerdere scholen. Vandaag overhandigde hij zijn eerste exemplaar aan wethouder sport en oud ‘schoolpapa’ Roland Boom.

101 Kleuterideeën Dr. Maria Montessorischool Huizen

Kleutergym

Tijdens zijn werk als buursportcoach kwam Pascal erachter dat er geen continuïteit zit in de lessen voor kleutergym op bassisscholen. Dat bleek mede te komen doordat veel kleuterleerkrachten ideeën misten voor in de speelzaal. Pascal ging ermee aan de slag om zelf een programma op te stellen, en geïnspireerd door zijn collega juf Alie heeft hij zijn ideeën op papier gezet. Het boek bevat daadwerkelijk 101 kleuterideeën, maar ook tips hoe je een jaarplan indeelt en een gedeelte over het beoordelen van leerlingen.

101 Kleuterideeën Dr. Maria Montessorischool Huizen

Kleuterverrassing

Wethouder Boom kwam niet met lege handen en overhandigde Pascal Kempers een mooi beeldje van het Huizer Melkmeisje. De trotse collega’s van de Dr. Maria Montessorischool overhandigden Pascal iets lekkers en een mooie bos bloemen. De geplande verrassing voor de dag was een gymzaal vol kleuters, maar helaas krijgen die nu allemaal thuisonderwijs. Als alternatief ontving Pascal de bloemen uit handen van een viertal kinderen van ouders met een cruciaal beroep, die wel naar school gaan.

101 Kleuterideeën Dr. Maria Montessorischool Huizen

Standaardwerk

Omdat hij er nog niet was geweest sinds de verbouwing, maakte wethouder Boom van de gelegenheid gebruik om het vernieuwde schoolgebouw uitgebreid te bekijken. Ondertussen werden alle klaslokalen ontdaan van de kerstversiering die net voor de lockdown was aangebracht.

Het boek “101 Kleuterideeën voor in de speelzaal” is te bestellen op de site van Pascal Kempers, bewegenispassie.nl. Pascal hoopt natuurlijk dat zijn boek een standaardwerk wordt voor leerkrachten in het hele land.

Huizer Melkmeisje
Het Huizer melkmeisje
101 Kleuterideeën Dr. Maria Montessorischool Huizen
Een van de ideeën in de praktijk gebracht: schaatsen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter