Nieuwbouw Oude Haven Huizen

Oude Haven Huizen

Er wordt al sinds 12 maart gebouwd, maar de laatste weken beginnen de nieuwe woningen van het project Oude Haven Huizen aan de IJsselmeerstraat echt vorm te krijgen. Vandaag was er een kijkersdag voor nieuwe bewoners. De 18 woningen vormen fase 1 van deze nieuwbouw en zijn gesitueerd tussen de bestaande woningen en Coronel. Fase 2 en 3 vullen de rest van de ruimte naast restaurant De Haven van Huizen op.

Oude Haven Huizen

Aansluitend op bestaande bouw

Oude Haven Huizen is volgens de verkoopbrochure “Het nieuwe wonen aan de oude haven”. Qua stijl sluiten de huizen naadloos aan op de al bestaande bouw aan de IJsselmeerstraat en de Waterbalk. Net als bij de eerder gerealiseerde woningen verschilt elke woning qua kleur en gevelbeeld. Fase 2 en 3 bestaan uit ‘scheepswerf-‘ en ‘pakhuis’woningen. De appartementen zijn net als de woningen gevarieerd gebouwd. Deze fases zouden eind 2019 in de verkoop gaan, maar op dit moment kun je nog je woonwensen doorgeven als geïnteresseerde.

Ontwikkeling Oude Haven

Om alles ingewikkeld te maken, bestaat de complete herontwikkeling van de oude haven ook uit drie fasen. De eerste fase bestond uit de woningen die al begin deze eeuw zijn opgeleverd aan de IJsselmeerstraat en IJsbaankade. De tweede fase bestaat uit het project Oude Haven Huizen. Er is ook nog een derde fase, van Coronel tot aan het parkeerterrein van het Nautisch Kwartier. Voor deze fase is de aanbesteding definitief gegund aan Vorm Ontwikkeling BV. Over de procedure is nog niks bekend, maar duidelijk is wel dat de vele (sport)ondernemingen die op dit moment in de bestaande bouw zijn gevestigd, het veld zullen moeten ruimen.

Hoe dan ook wordt er eindelijk doorgebouwd in dit stukje Huizen; aan het braakliggende stuk terrein komt een eind. Zouden de konijntjes dat net zo fijn vinden?

Oude Haven Huizen
Oude Haven Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s en tekst: Larisa Landré
Foto’s start bouw: Henk Heijnen

Voor Jou Uitgezocht

2 Reacties

 • Reageer
  P Junte
  1 mei 2021 op 12:12

  geachte dames en heren wij zouden graag in formatie willen ontvangen van de apartementen die worden gebouwd aan de oude haven

  • Reageer
   Larisa
   1 mei 2021 op 21:47

   Beste P Junte,

   Meer informatie dan in dit bericht en de website waar we naar doorverwijzen, hebben wij niet. https://oudehavenhuizen.nl

   Groet,
   Larisa

  Laat een reactie achter