Wonen in de Wijngaard

Gelukkige nieuwe bewoners Maryama, Mustapha en klein Dina

Wonen in een oud schoolgebouw, hoe tof is dat? De voormalige Wijngaardschool aan de Jacob van Campenstraat is getransformeerd naar een woongebouw met sociale huurwoningen. Vandaag was de feestelijke opening, waar de hele buurt voor was uitgenodigd.

Opening door wethouder Marianne Verhage en directeur Joan van der Burgt

De voormalige school is verbouwd tot 5 eengezinswoningen, 9 studio’s en 13 beneden – bovenwoningen. Er komen onder andere cliënten van Sherpa, statushouders en starters in te wonen. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte, die het eerste steunpunt van Sherpa in Huizen wordt. Samen met Versa Welzijn hoopt Sherpa hiermee een functie in de buurt te kunnen vervullen.

De woningen van Sherpa

Aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep heeft deze geweldige klus in minder dan een jaar geklaard. Het gebouw heeft, vooral door de bijna geheel gehandhaafde bouwvorm, een hoge beeldbepalende en cultuurhistorische waarde.

Waar mogelijk zijn zonnepanelen geplaatst

Tegelijkertijd is ook de directe omgeving aangepakt. De verduurzaming en verbeterwerkzaamheden aan de 135 woningen in de Berlagestraat en de Lieven de Keystraat zijn door aannemer Rutges Vernieuwt bijna afgerond.

De gezamenlijke buitenruimte

De buurtbewoners hebben een hele tijd in een wijk op de schop gewoond; hopelijk zijn ze erg blij met het resultaat!

Er is creatief gebruik gemaakt van het oude gebouw

Overal zitten ramen verstopt

Sommige appartementen hebben enorm hoge plafonds

Er zijn 5 eengezinswoningen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter