Oefening bij Voor Anker: vrachtwagen lekt drugsafval

Vanochtend vond er vanaf kwart over zes in de ochtend een grote rampenoefening plaats bij het verpleeg- en verzorgingshuis Amaris Voor Anker. Diverse Hulpdiensten waren bij de oefening aanwezig. Brandweer, Politie, Recherche en ambulancepersoneel. Natuurlijk deed Voor Anker zelf ook mee.

Het scenario:
Een vrachtwagentje is met diverse vaten lekkende vloeistof (drugsafval) tegen de gevel van het verzorgingstehuis tot stilstand gekomen. In de vleugel erboven hebben ongeveer tien mensen last van prikkende ogen en is één persoon komen te overlijden. Zo’n 40 bewoners uit die vleugel, waaronder een aantal bedlegerig, moeten worden overgebracht naar een andere vleugel en wellicht moet het gehele tehuis met ongeveer 170 personen moeten worden geëvacueerd. De vrachtwagen heeft een spoor van de lekkende vloeistof, die stinkt naar kattenpies en anijs, door het hele dorp achtergelaten.

Fictief:
Het ging hier vooral om een oefening voor de communicatielijnen tussen de verschillende hulpdiensten en het verzorgingstehuis. Zo krijgt de brandweer informatie van de huismeester over het aantal aanwezige personen, hoeveel er klachten hebben etc. Andersom adviseert de brandweer over de ventilatie om die uit te zetten of juist om te zetten naar uitwerpen i.p.v schone lucht binnen te halen. De brandweer geeft het kenteken door aan de politie die weer onderzoek doet naar de herkomst van het voertuig en gaat kijken bij het adres vanwaar de kenteken genoteerd staat om er zo eventueel achter te komen welke stof er in de vaten heeft gezeten. De brandweer doet metingen van de lucht en geeft die informatie door naar andere hulpdiensten zodat hun eigen gevaar ook niet in het gedrang komt. Er was ook nep-pers aanwezig die de voorlichting wilde spreken. Het was dus vooral fictief. Er is geen brandweerslang uitgerold en van de fictieve tiental ambulances waren er maar twee echt ter plaatse. De bewoners zullen mits ze naar buiten hebben gekeken weinig van de oefening gemerkt hebben. De hulpdiensten oefenen geregeld samen om de samenwerking te kunnen bevorderen.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Vincent Snoek

Banner Fortune Coffee 't Gooi

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter