Speurtocht en lampionnenoptocht Oude Kerk

Voor de vijfde keer organiseerde de Wijkgemeente Oude Kerk gisteravond vanuit Hervormd Huizen een kerstactiviteit voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen. Onder andere knutselen, een speurtocht, spelletjes en samen zingen met Princess Brass van muziekvereniging Princes Irene stonden op het programma.

Knutselen en eten

De middag begon om 16:00 met een moment van bezinning met daarna het knutselen van wegwijzers voor de oudere kinderen en het maken van lampionnen voor de jongere kinderen. Aansluitend was het tijd voor soep met worstenbroodjes. Daarna gingen de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding van volwassenen op tocht door het dorp.

Speurtocht

Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was een flinke speurtocht door het dorp uitgezet. Helemaal van de Oude Kerk naar het Koningin Wilhelminaplein, naar de Vletstraat en via de Koningin Julianastraat weer terug. Bijna 30 straten werden er aangedaan. Tijdens deze speurtocht moesten de kinderen aanwijzingen en vragen op reflectiepunten vinden en volgen of beantwoorden. Op sommige reflectiepunten stond een gedeelte van een 06-nummer, wat ze moesten appen voor een code. Bij de pop-up herberg moesten landen geteld worden. Alle antwoorden bij elkaar leverden de oplossing van de speurtocht met als prijs een kompassleutelhanger. Onderweg waren er ook nog drie spellen te spelen.

Lampionnentocht

Voor de kinderen van groep 3 en 4 was er een kleinere tocht uitgezet. Met hun zelfgemaakte lampionnen trokken zij door het dorp. Zij deden zo’n 20 straten aan en speelden ook de drie spellen op de route. Bij de spellen kregen ze puzzelstukjes uitgereikt die ze in de pop-up herberg in elkaar konden puzzelen. Deze puzzel gaf de oplossing van hun speurtocht. Op het Oude Raadhuisplein ontvingen zij vervolgens een beloning.

Princess Brass

De brass-sectie van muziekvereniging Prinses Irene stond ondertussen al klaar tegenover de pop-up herberg en bracht daar kerstliedjes ten gehore. Rond 19:00 verzamelden alle kinderen bij de band en liepen vervolgens samen terug naar de Oude Kerk. Daar werden vervolgens onder begeleiding van de band kerstliedjes gezongen. De kinderen hebben een leuke middag en avond beleefd. Volgend jaar weer?

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets. Foto’s zijn altijd na te bestellen. Neem hiervoor contact op met de fotograaf.

Foto’s en tekst: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter