Open dag bij het Vogelhospitaal

Elke tweede zondag van juni is het open dag bij het Vogelhospitaal in Naarden. Naarden?? Maar dit is toch op HUIZERhoogte? Dat klopt, maar het Vogelhospitaal vangt jaarlijks ook vele honderden vogels uit Huizen op. Wellicht heb je er zelf wel eens een vogel gebracht!

Kijkje achter de schermen

Het Vogelhospitaal had vandaag geluk met prachtig weer: zonnig, maar niet te warm. Op het schaduwrijke terrein kon je struinen over de natuurmarkt, een hapje eten bij de snackkraam of je geluk beproeven bij de ‘kip met de gouden eieren’. Voor kinderen was er een kindertombola, een springkasteel en verschillende spelletjes. Maar het mooiste van alles: alle bezoekers mochten rondkijken in het Vogelhospitaal, zelfs in de couveuseruimte en de ziekenboeg!

Koningsbuizerd Iwan trekt altijd veel bekijks

De natuurmarkt

Patatje in de zon

Het springkasteel!

Vogelhospitaal Naarden

Het hospitaal vangt jaarlijks ruim 5000 vogels op uit het hele Gooi en de Flevopolder. Met een klein team van betaalde krachten en verder heel veel vrijwilligers worden vogels hier opgelapt, weer op krachten geholpen en als het even kan weer uitgezet. Dit alles is mogelijk dankzij gulle donaties van inwoners en bedrijven, sponsors in allerlei vormen en een kleine bijdrage van een deel van de gemeenten. Het Vogelhospitaal zoekt altijd meer vrijwilligers en donateurs! Meer informatie vind je op de website.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Fotografie: Larisa Landré

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter