Nationale Boomfeestdag

Vanmorgen om 11.00 uur werd de start gegeven aan de Landelijke Boomfeestdag. Wethouder Gerrit Pas opende de dag met een korte speech en de leerlingen van de Gouden Kraal mochten daarna helpen met het planten van 9 nieuwe bomen en diverse struiken. 

In 1957 werd de eerste landelijke Boomplantdag georganiseerd. Nu vieren in Nederland ruim 115.000 kinderen Boomfeestdag. Samen planten ze ruim 200.000 bomen. Het thema van dit jaar is ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!’. Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen.


Weten jullie waar die witte slang voor is? “Ja dat is het rietje voor de boom zo kan die drinken”

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.


 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter