Dierenleed

Beste vuurwerkhufters ….

Elk jaar ergeren veel mensen zich rot aan het onverantwoordelijke en idiote gedrag van jullie zogenaamde vuurwerkhufters. Dat jullie met je eigen lichaamsdelen spelen met de kans een hand, een oog of een oor te verliezen is jullie probleem.

Maar dat je kinderen en vooral ouderen hiermee bang maakt is natuurlijk volledig onacceptabel. Dat jullie jezelf het recht toe eigenen om openbare eigendommen hiermee te vernielen is schandelijk te noemen.

Wat jullie je echter niet realiseren is dat door jullie stoerdoenerij en hufterig gedrag ook dieren in de problemen geraken.

Door woensdagavond (aan het geluid te horen) een nitraatbom in een put te gooien met de daaropvolgende oorverdovende knal waar de ramen van trilden schrok het konijn van mijn dochter zich letterlijk dood. De actie van jullie speelde zich hemelsbreed 12 meter van haar af in het gangetje achter onze schuur.  Het diertje zou binnenkort twee jaar worden en had net nog gegeten en rondgehuppeld. Een paar tellen later, lag ze dood in haar hok.

Hebben jullie enig idee dat jullie acties en hang naar sensatie dieren zo vreselijk bang maken dat ze zich letterlijk doodschrikken?,…dat honden en katten van hun eigenaar wegrennen en soms niet meer gevonden worden? dat deze dieren die uitstekende oren hebben een oorprobleem oplopen.

Ik hoop oprecht dat jullie je beseffen dat door het schandalige hufterige gedrag dat jullie tentoonspreiden er nu een diep bedroefd meisje rondloopt en jullie de dood van een bijzonder dier op je geweten hebt?

Een bedroefde vader

Het inmiddels lege hok…..

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter