Hoe fotografeert Huizen


Deze week hebben wij weer inzendingen gehad voor ons item “hoe fotografeert huizen”. Bovenstaande plaat is gemaakt door Manuel Pohan en wat een plaat is dat! Door de lange sluitertijd zie je de remlichten van de auto als een streep het beeld inkomen en omdat de automobilist moest wachten voor rood staat de auto er zelf ook op. Daarnaast zie je alle kleuren van het stoplicht branden. Er zaten wat waterdruppels op de lens, maar dat doet de kracht van de foto niets af. Wellicht volgende keer met een bewerkingsprogramma de foto iets lichter maken zodat de foto wat meer “popt”.

Bovenstaande foto is gemaakt door Eline Kaijser van een schotse hooglander. Mooi standpunt gekozen zodat we op dezelfde ooghoogte als de hooglander zitten. Zo steekt het onderwerp mooi af tegen de blauwe lucht. Echter geld ook bij deze foto dat hij iets lichter gemaakt had mogen worden.

De laatste foto van deze ronde is gemaakt door Petra Keultjes van de sneeuwpret die we afgelopen week hebben gehad in het Stadspark. Petra gaf aan dat het nog best lastig fotograferen is in de sneeuw. We zullen hieronder enkele tips geven voor het fotograferen in de sneeuw.

  • automatische witbalans: door de sneeuwval zal je camera regelmatig blauwe foto’s kunnen geven; zet je witbalans op een warmere temperatuur. (RAW-fotografen kunnen dit achteraf op de computer nog aanpassen.)
  • zet de belichting op +1: als je met de automatische of half automatische stand schiet. De camera heeft een sensor die voor je inschat hoelang er een sluitertijd nodig is. Omdat de camera heel veel wit registreert en normaal uitgaat van een benodigde 18% grijs, denkt de camera dat de foto overbelicht word en past dat automatisch aan met het gevolg dat je donkere foto’s krijgt.

We kregen 1 inzending binnen die te veel verkleind was. We hebben graag dat jullie de foto’s verkleinen naar ongeveer 700kb ( dit scheelt ons heel veel werk), dit is prima voor internetafbeeldingen. Echter met 39kb word het zo klein dat de foto uitgerekt word en dat levert geen mooi resultaat op.

De mooiste inzending van 2017

Nog een paar weken en dan is het jaar voorbij. We hebben al veel mooie inzendingen voorbij zien komen van de veelal hobbyfotografen uit Huizen. In januari maken we een selectie van de mooiste foto’s met een vakjury. Daarna mogen de lezers kiezen.  De winnaar gaat een dag mee de fotostudio in. Hier kun je van alles uitproberen met de aanwezige studioflitsers en lichtvormers. Van highspeed fotografie in een aquarium tot bijvoorbeeld het maken van mooie portretten.

Jouw foto ook hier ?

Heb je een goede camera en houd jij je ook graag bezig met fotografie ? Daag je zelf uit en maak een mooie foto in Huizen en stuur deze in. Wellicht plaatsen we jouw foto hier. We stellen wel wat voorwaarden aan de inzendingen…

  • je hebt de foto zelf genomen
  • je hebt je foto uiteraard gemaakt in de gemeente Huizen.
  • één inzending per keer
  • je foto is horizontaal genomen (dus geen portretstand)
  • afmetingen minimaal 1024 lange zijde en rond de 700 kb
  • netjes afgewerkt oftewel een passende scherpte, denk aan ruis en compositie.Wat doen we met jouw foto ?
    Deze plaatsen we éénmalig op OpHuizerhoogte. Verder niets. Jij behoudt te allen tijde de auteursrechten. Daar hechten we namelijk zelf ook veel waarde aan.

Je kan je foto inzenden naar ophuizerhoogte@gmail.com

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter