Hoe fotografeert Huizen

Deze prachtige plaat ontvingen wij van John Griffioen. De zachte pastelkleuren doen even het grijze en druilerige weer vergeten, ook al hangt de dreiging van wisselvalligheid ook in deze lucht. De sfinxen en het Gooimeer blijven toch favoriet bij onze inzenders!

Niet alleen in de lucht, maar ook voor een van deze elftallen was er zwaar weer op komst; Zuidvogels JO19-3 tegen SV Huizen JO19-3 eindigde maar liefst in 1-17! Bob Luyendijk maakte deze foto vlak voor een stevige hagelbui. Twee tips voor Bob: probeer de horizon wat hoger of juist een stuk lager te plaatsen, en kijk of je iets aan je hooglichten (highlights) kunt doen, zodat de objecten in de zon iets minder uitgebeten raken.

Met het onvoorspelbare weer de afgelopen tijd heb je veel kans op regenbogen. Frans de Lange trof deze aan op de Tafelbergheide en wist een kleurige foto met zijn telefoon te maken. Als hij het ons niet had verteld, had niemand het gezien!

Het is bijna moeilijk voor te stellen dat dit gewoon in Huizen is! Mireille de Graaf maakte deze foto op de Naarderstraat. De foto heeft een mooie, onaardse sfeer. Toch twee tips voor Mireille: ook voor jou de tip om te spelen met je horizon; dit maakt de foto wat spannender. Een omlijsting brengt diepte in de foto, maar hier zijn de takken wat storend. Wellicht dat een paar stappen naar rechts of links net een andere omlijsting had gegeven.

Hoewel deze singel eigenlijk in Naarden ligt, vinden we de herfstkleuren van Bert Hart de moeite van het delen waard. Beuken behoren tot de mooiste bomen om in de herfst te fotograferen, en ze zorgen voor een kleurig dek op de grond. In deze foto is bijna elke kleur die de herfst te bieden heeft te vinden. De singel loopt mooi weg onderin het beeld, maar de lichte kleuren zijn – net als bij Bob – een beetje uitgebeten.

Als laatste deze koe van de Kinderboerderij, vastgelegd door Vincent Kriek. Koeien hebben prachtige ogen, en het was mooi geweest als de foto op het rechter oog was scherp gesteld. Bij zowel dieren als mensen brengt dit een foto tot leven. Dit zou ook mooi aansluiten bij de dromerige achtergrond die Vincent heeft gecreëerd door de kleine scherptediepte (wat gelijk het scherpstellen weer uitdagender maakt).

De mooiste inzending van 2017

Nog een paar weken en dan is het jaar voorbij. We hebben al veel mooie inzendingen voorbij zien komen van de veelal hobbyfotografen uit Huizen. In januari maken we een selectie van de mooiste foto’s met een vakjury. Daarna mogen de lezers kiezen.  De winnaar gaat een dag mee de fotostudio in. Hier kun je van alles uitproberen met de aanwezige studioflitsers en lichtvormers. Van highspeed fotografie in een aquarium tot bijvoorbeeld het maken van mooie portretten.

Jouw foto ook hier ?

Heb je een goede camera en houd jij je ook graag bezig met fotografie ? Daag je zelf uit en maak een mooie foto in Huizen en stuur deze in. Wellicht plaatsen we jouw foto hier. We stellen wel wat voorwaarden aan de inzendingen…

  • je hebt de foto zelf genomen
  • je hebt je foto uiteraard gemaakt in de gemeente Huizen.
  • één inzending per keer
  • je foto is horizontaal genomen (dus geen portretstand)
  • afmetingen minimaal 1024 lange zijde en rond de 700 kb
  • netjes afgewerkt oftewel een passende scherpte, denk aan ruis en compositie.Wat doen we met jouw foto ?
    Deze plaatsen we éénmalig op OpHuizerhoogte. Verder niets. Jij behoudt te allen tijde de auteursrechten. Daar hechten we namelijk zelf ook veel waarde aan.

Je kan je foto inzenden naar ophuizerhoogte@gmail.com

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter