Woningen ontruimd na gaslek Westkade

Zeker 20 woningen aan de Westkade zijn vanmiddag ontruimd, nadat er in de straat een gaslek is ontstaan. Het lek ontstond doordat tijdens het uitvoeren van graafwerkzaamheden een gasleiding werd geraakt. Uit metingen naast de container bleek het om een waarde van 85% gas te gaan. In het woningcomplex werden ook gasmetingen gedaan en naar aanleiding daarvan besloot de brandweer om de woningen te ontruimen.

Het gas spoot met luid gesis de grond uit. Uit voorzorg zijn meerdere bewoners door de brandweer uit hun woningen en huizen gehaald . De brandweer heeft het gat gevuld met water. Door de kracht waarmee het gas spoot leek het water wel te koken.

“Er is op dit moment sprake van een groot risico”, vertelde een woordvoerder van de brandweer ter plaatse.

Beheerder Liander is ter plaatse om het het lek te verhelpen. De brandweer is bezig met het ‘neerslaan’ van de gaswolk met behulp van een zogenaamd waterscherm. Wanneer de bewoners weer hun huis in mogen is nog onbekend.

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

fotografie: Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter