Jonge actievoerders voor zondagsopening

De jeugd heeft de toekomst zegt men wel eens. Het zijn dan ook de 16-jarige Alan von Michaelis en de 15-jarige Noa Schaap die zich hard maken voor de opening van winkels op zondag in Huizen. “Al zijn het maar alleen de supermarkten” zegt Alan. Naast de online petitie staan ze nu fysiek in de Albert Heijn in het winkelcentrum Oostermeent en er staan aan de lopende band mensen aan het tafeltje om de petitie te tekenen.

Het al dan niet open gaan van de winkels op zondag is in Huizen natuurlijk al jaren een onderwerp van gesprek. Het is makkelijk gezegd dat winkeliers hun winkel moeten openen op zondag, maar dat is niet voor iedere winkelier weggelegd. Ook de kleinere winkelier heeft rust nodig en personeel op zondag is duur. Anderzijds winkelen steeds meer inwoners uit Huizen in buurtgemeenten waardoor de nodige omzetten niet ten goede komen aan de Huizer ondernemers. En sommigen kunnen deze omzet goed gebruiken.

De jonge Huizers maken zich in ieder geval hard voor de opening en laten hun stem horen. Zeker als het gaat om de winkelopening rond de feestdagen. We zijn benieuwd naar het vervolg. U ook ?

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s en lees je de laatste nieuwtjes uit het dorp. Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter