Ruil een tegel in voor een gratis vlinderstruik

Op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur houdt Operatie Steenbreek Huizen een tegelinruilactie bij Tuincentrum Rebel. Inwoners kunnen een tuintegel inleveren voor een gratis vlinderstruik (zolang de voorraad strekt). Operatie Steenbreek Huizen zet zich in voor meer groene tuinen in Huizen.

Versteende tuinen
Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast zijn er vaker zwaardere regenbuien. In een versteende tuin spoelt 85% van het water op straat direct het riool in. Een groene tuin zorgt ervoor dat het regenwater direct in de bodem wordt opgenomen. Dit zorgt voor minder wateroverlast op straat. Daarnaast zorgt een groene tuin ook voor meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Operatie Steenbreek

De gemeente Huizen doet sinds begin dit jaar mee met de landelijke campagne ‘Operatie Steenbreek’. Het doel van deze actie is het tegengaan van verstening in de tuin. Dat doet de gemeente door inwoners bewust te maken van de nadelige gevolgen van een versteende tuin. Denk hierbij aan minder wateroverlast op straat en minder biodiversiteit.

foto’s Inge Jansen

Blijf op Huizer hoogte

Wil je ook op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt ? Volg dan de fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek op OpHuizerhoogte. Zij brengen Huizen in beeld met de leukste foto’s en de laatste nieuwtjes. Like onze facebookpagina en kijk zo met ons mee !

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter