Internationaal Ruimtestation ISS

Gisteravond en nacht heb je hem misschien wel zien overkomen. Wel 4 keer kwam hij over Nederland en België vannacht. De eerste keer om 23.21 uur, de tweede keer om 0.57 uur, de derde keer om 2.34 uur; de vierde keer was zo laag, dat dit niet te zien was. In het eerste ogenblik zou je misschien denken aan een vallende ster. Door een hele lange sluitertijd te nemen en meerdere foto’s samen te voegen kan je zo de baan van het ruimtestation over Huizen zien gaan. Het internationale ruimtestation (International Space Station, ISS) is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. Op 20 november 1998 werd de eerste module gelanceerd en sinds 2 november 2000 is het station permanent bewoond.  Dit is ook het ruimtestation waar astronaut André Kuipers is geweest.

Blijf op Huizer hoogte

OpHuizerhoogte is het leukste fotoblog van Huizen. Iedere dag zie je hier weer nieuwe foto’s of lees je de laatste nieuwtjes. De fotografen Inge Jansen en Vincent Snoek brengen Huizen iedere dag voor je in beeld. Wil je ook op Huizer hoogte blijven ? Volg ons dan op onze Facebookpagina en kijk met ons mee.

Foto; Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter