Deze mannen regelen het wel…

verkeersregelaar

…althans bijna. Acht medewerkers van de gemeente volgen deze week de opleiding voor verkeersregelaar. Dinsdag nog even een praktijkles op een druk kruispunt en dan examen doen. De mannen moeten voor de uitoefening van hun werkzaamheden af en toe verkeersregelende taken verrichten en daarvoor is een getuigschrift vereist. Want verkeerstekens geven mag niet zomaar.

Er zijn beroepsverkeersregelaars en evenementenverkeersregelaars. De gemeente kan als wegbeheerder aangeven dat er verkeersregelaars moeten worden ingezet als maatregel bij een omleiding of afzetting. De verkeersregelaars bij de evenementen in Huizen zijn veelal vrijwillige verkeersregelaars. Om dit te worden moet je ook een instructie volgen, soms is dat klassikaal of anders via een e-learning. De gemeente stelt de evenementenverkeersregelaars aan per evenement of voor een periode van maximaal een jaar.

img_9288jpeghzh

Afgelopen week werd er al druk geoefend op de Eemlandweg. Succes allemaal voor dinsdag !

img_9331jpeghzh

Blijf op Huizer Hoogte en volg ons vanaf nu op onze nieuwe website en Facebookpagina. OogopHuizen wordt namelijk OpHuizerhoogte. Verhuis je mee ?

foto’s Vincent Snoek

 

 

 

 

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter