Drempels Haardstedelaan verwijderd

Drempels Haardstedelaan Huizen

Bijna precies een half jaar hebben ze er gelegen: de veelbesproken drempels in de Haardstedelaan. Deze week worden ze verwijderd. Vandaag zijn de werkzaamheden gestart die de overlast voor omwonenden moet wegnemen, donderdag zullen ze afgerond zijn.

Drempels Haardstedelaan Huizen

Geluidsoverlast

Naar aanleiding van klachten van omwonenden, al direct na het aanleggen van de drempels in de Haardstedelaan, over vooral geluidsoverlast, heeft wethouder Roland Boom onderzoek laten doen naar de weg. Uit dit onderzoek blijkt dat de geluidsoverlast is toegenomen sinds het aanleggen van de drempels. “De trillingen van de verkeersdrempels hebben en buitengewoon onaangenaam effect in de omgeving”, aldus Boom.

Drempels Haardstedelaan Huizen

Onderzoek

Volgens het rapport is de intensiteit van personenvoertuigen afgenomen, het vrachtverkeer toegenomen, de snelheid aanzienlijk afgenomen, blijven de geluids- en trillingsnormen ruim binnen de gestelde grenzen en wordt er ook geen schade aan woningen veroorzaakt. Dat neemt echter niet weg dat er wel veel overlast wordt ervaren.

Er wordt een nieuw participatietraject opgestart door de gemeente om toch te komen tot maatregelen die de snelheid uit de weg halen en leiden tot minder vrachtverkeer.

Drempels Haardstedelaan Huizen

Blijf ook op Huizer hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek, Larisa Landré en Henk Heijnen op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s: Henk Heijnen / Tekst: Larisa Landré


Voor Jou Uitgezocht

4 Reacties

 • Reageer
  Daan Vos
  25 november 2019 op 13:37

  Ik stel voor dat de verantwoordelijken bij de gemeente dit fiasco nou eens uit eigen zak betalen. Wat een nitwitten daar. Hetzelfde geldt voor de voetgangersoversteekplaats bij de Tulpstraat. Ook zo’n lekker onhandig ding.

 • Reageer
  Monique Hussem
  25 november 2019 op 15:53

  Ben benieuwd of de drempels in de Driftweg ook verwijderd worden. Hier is mijn vader met zijn scootmobiel omgeslagen.

 • Reageer
  R.J.
  25 november 2019 op 19:28

  Als ik het in Nederland ooit voor het zeggen krijg is het eerste dat ik doe al die achterlijke drempels laten verwijderen!

 • Reageer
  TK
  26 november 2019 op 19:55

  Fijnstof is ook een dingetje. Wordt veroorzaakt door stof van de schijfremmen (tja, even afremmen voor die bulten) door slijtage van de banden op de bulten, en los hiervan gasgeven en remmen. Ongelooflijk dat deze “groene”gemeente hier geen aandacht aan heeft besteed. Door deze dommigheid zijn de bulten schadelijk voor de gezondheid van de omwonenden.

 • Laat een reactie achter