Karpers uitgezet in het Gooimeer

karpers uitzetten

HUIZEN – Vanmorgen zijn circa tweehonderd karpers uitgezet in de haven van Huizen. Rond half twaalf kwam er een vrachtwagen het Nautisch Kwartier inrijden met aan boord meer dan 450 kilo van deze zoetwatervis in grote watertanks. De karpers werden uitgezet in het Gooimeer door de sportvisverenigingen van Huizen en Almere. Sportvissers konden een “eigen” karper adopteren. Van de opbrengst werden de vissen aangekocht.  Voordat ze daadwerkelijk het Gooimeer in konden zwemmen, werden ze gefotografeerd.  De foto’s worden opgeslagen in een karper databank. Als de vis ooit weer wordt gevangen, kan de vis worden vergeleken met de foto in de databank. Zo weet de sportvisser waar zijn geadopteerde karper zwemt én men kan natuurlijk bijhouden waar de karpers heentrekken. De karpers worden herkend aan hun schubbenpatroon. Dit is net zo uniek als de vingerafdruk van een mens.

Blijf ook op Huizer hoogte
Wil je op de hoogte blijven van alles wat in Huizen gebeurt? Volg dan de fotografen Inge Jansen, Vincent Snoek en Larisa Landré op het Huizer fotoblog OpHuizerhoogte. Dagelijks zie je hier nieuwe foto’s uit Huizen en lees je de laatste nieuwtjes uit ons dorp.
Like ons op onze Facebookpagina en mis niets.

Foto’s Vincent Snoek

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter